6 Ocak 2012 Cuma

Sağlıklı Pişirme Yöntemleri

Aşağıdaki metodların iyi olmasının sebebi çok az veya hiç yağ eklenmeden hazırlanabilir olmalarıdır.

  • Eğer bir sebzeyse, çiğ yemek
  • Buharda pişirmek (özellikle) ve kaynatmak
  • Yağ eklemeden pişirmek, ızgara yapmak, rostolamak
  • Tütsülemek ve ızgara yapmak
Size verebileceğim en iyi tavsiye yemek yapmayı öğrenmenizdir. Bu sayede beslenmenizi kontrol altında tutabilirsiniz . Yapması çok basittir ve arkadaşlarınızı etkilemenize de yardımcı olur. Herhangi bir başlangıç derecesinde yemek kitabı size yeterli olur. Kendi yemeğinizi yapmanız bile beslenmenizi büyük ölçüde iyileştirir. Restoran yemekleri fast food dan pek de iyi değildirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder